Yaz trüf mantarı pizza tarifi
Yaz trüf pizza Ve yaygın inanışın aksine, yaz trüf mantarı fiyat açısından oldukça erişilebilir (kilo başına 200 €'dan az, siyah yer mantarı 1000 € civarında) ve bir pizza için 50 ila 75 gr trüf gerekir.
hazırlık:
Fırını 240°C sabit ısıya önceden ısıtın.
Pizza hamurunu ince bir şekilde açın.
Toz kalıntılarını gidermek için yer mantarlarını nazikçe fırçalayın ve ardından nemli bir bezle nazikçe temizleyin.
40 gr trüf ile 1 yemek kaşığı karıştırın. trüf aromalı yağ. Bu trüf ezmesini kremayla karıştırın.
Mozzarellayı dilimler halinde kesin.
Trüflü kremayı hamurun üzerine yayın. Mozzarella dilimlerini üzerine yayın.
Pizzayı önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (mozzarella iyice eritilmeli ve pizza kahverengileşmeye başlamalıdır). Bu arada kalan trüfleri ince dilimler halinde kesin.
Daha sonra pizzayı fırından alıp trüf dilimlerinin üzerine yayın ve hemen servis yapın.
İpucu:
- Kolaylık olması için Plantin yaz trüf ezmesini kullanabilirsiniz.
- Ve kışın, yaz trüfünü siyah trüf ile değiştiriyoruz, daha da lezzetli!
Yaz trüf mantarı pizza tarifi
Güzel bir pizza için malzemeler: - 1 pizza hamuru
- 200 gr bufalo mozzarella peyniri
- 100 gr ağır krema
- 2 veya 3 güzel yaz yer mantarı (yaklaşık 75 gr)
- trüf aromalı yağ
hazırlık:
Fırını 240°C sabit ısıya önceden ısıtın.
Pizza hamurunu ince bir şekilde açın.
Toz kalıntılarını gidermek için yer mantarlarını nazikçe fırçalayın ve ardından nemli bir bezle nazikçe temizleyin.
40 gr trüf ile 1 yemek kaşığı karıştırın. trüf aromalı yağ. Bu trüf ezmesini kremayla karıştırın.
Mozzarellayı dilimler halinde kesin.
Trüflü kremayı hamurun üzerine yayın. Mozzarella dilimlerini üzerine yayın.
Pizzayı önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (mozzarella iyice eritilmeli ve pizza kahverengileşmeye başlamalıdır). Bu arada kalan trüfleri ince dilimler halinde kesin.
Daha sonra pizzayı fırından alıp trüf dilimlerinin üzerine yayın ve hemen servis yapın.
İpucu:
- Kolaylık olması için Plantin yaz trüf ezmesini kullanabilirsiniz.
- Ve kışın, yaz trüfünü siyah trüf ile değiştiriyoruz, daha da lezzetli!
